Yhteistyö Todellisuuteni kanssa, joka on jokaisen sisimmässä

Nämä kirjat eivät ole minun kirjoittamia. Nämä kirjat ovat olleet minun avun lähteeni ja nämä keskustelut todellisuuteni kanssa on äänitteistä purettu. Minä olen näissä kirjoissa osallisena päästämässä irti ongelmistani. Kaikki alkoi minun tuskasta, että en enää jaksa taistella pelkojeni ja ristiriitojeni kanssa. Olin halukas katsomaan pelkojani anteeksiannon kautta. Koko prosessi kertoo halukkuudesta anteeksiantoon.

Tämä on ollut yhteistyö Todellisuuteni kanssa. Minä päätän kokeilla ja Totuus auttaa, sillä jokaista autetaan oivaltamaan jos on halukkuus. Tämä on yhteistyö jonka joka ainoa tekee ennemmin tai myöhemmin.

Niinkuin Ihmeiden Oppikurssin johdannossa kerrotaan: Tämä on ihmeiden oppikurssi. Se on pakollinen kurssi. Vapaaehtoista on vain se, milloin suoritat sen. Vapaa tahto ei tarkoita, että voisit määritellä opetussuunnitelman. Se tarkoittaa vain, että voit valita, mitä haluat opiskella tiettynä ajankohtana.

Tämä ei tarkoita sitä, että kirja on pakollinen lukea, vaan sitä, että elämässä tulee eteen tämän kirjan viitoittama polku. Jokaisella, kaikilla on sama tehtävä: ANTEEKSIANTO ITSELLE KOKEMUKSISTAAN. Pakko tarkoittaa ainoastaan sitä, että tuska tulee niin suureksi, että ei enää jaksa syyllistää, itseään eikä muita. Ainoa tie on silloin anteeksianto, eikä sekään ole pakko. Mutta ainoakaa ei voi unohtaa, että on kokenut rakkautta ja siksi kaipaa rakkautta.

Ainoa tie on anteeksianto, löytääkseen armeliaisuuden itseänsä ja muita kohtaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kykenee antamaan anteeksi heille joita kohtaan on tuntenut vihaa ja katkeruutta, samalla antaa myös itselleen anteeksi. Vapaaehtoista on se, milloin tuskantien päätät jättää, sillä anteeksianto ja armo vie tuskan pois, se sulattaa kovimmankin jään.

Jos tietää teorian armosta, mutta, jollei sitä käytä, armoa ei ole, on vain syyllisyys. Ei ole väliä syyllistätkö itsesi vai läheisesi, se on pelon puolella koko ajan eli kieltäydyt uskomasta, että "minäkin voin kokea rakkautta jota olen aina kaivannut."

Maailma syntyi ajatuksesta, puutteesta ja pelosta. Ajatuksesta paeta Jumalan rakkautta, etsiä piilopaikka Jumalalta. Meillä on uskomus, että Rakkaus minut hylkäsi. Jokainen on erehtynyt. Maailman ainoa tarkoitus on ihmissuhteiden paraneminen, joka käy jokaisen itsen kautta, että näkee veljensä Kristuksen silmin.

Antaa anteeksi hylkäämisen kokemukset, miten on itsensä hylännyt ja itseään riistänyt, kun ei ole tiennyt muusta. Halusi vain selvitä maailmassa eikä tiennyt, että se ei ollutkaan lopullinen kotini, (maailma) vaan on olemassa armon maailma, kiitollisuuden maailma, ilon maailma.

Nämä kirjat ovat itseterapia kirjoja, joita lukemalla ja käytännössä elämällä, jokaisella, on mahdollisuus saavuttaa mielenrauha. Kirjat ovat arjen käytännön kirjoja. Ja juuri arjessa, jokaisessa hetkessä valinta tapahtuu, halukkuus katsoa vihdoinkin oman Todellisuutensa kanssa tilanteita, eikä enää yrittää yksin analysoida ja "jotenkin" selvitä päivästä toiseen. Anna itsellesi mahdollisuus muistaa viattomuutesi, se on tässä kirjassa käyttöön otettavaksi. Eikä se tarkoita, että sinun "pitäisi" opetella jälleen jokin uusi rooli, vaan vihdoinkin saada ymmärrys nähdä itsesi täydellisenä juuri nyt. Nämä Itseterapiakirjat ohjaavat lukijaa ymmärtämään Ihmeiden oppikurssia ja ohjaamaan omaan sisimpään. Kirjojen lähde on sama kuin IOK kirjassa.